top of page
  • EP Ramen en Deuren

Troeven van aluminium ramen

Duurzaam, sterk en met moderne uitstraling

Steeds meer mensen kiezen voor aluminium ramen. Niet verrassend, want aluminium ramen hebben verschillende troeven en voordelen ten opzichte van de alternatieven. Ontdek ze hier.

Aluminium ramen

Duurzaam

Aluminium raamprofielen overtreft andere materialen op vlak van duurzaamheid. Zo roesten ze niet en zijn ze bestand tegen vervorming. Daarnaast bent u verzekerd van een lange levensduur en hebben ze tegelijk niet veel onderhoud nodig.

Sterkte

Aluminium is een erg sterk materiaal waardoor het mogelijk is om smallere raamprofielen te plaatsen. Dit biedt mogelijkheden voor grote glasoppervlakken, waardoor u uw woning een moderne uitstraling kunt geven en maximaal geniet van de lichtinval, samen met alle andere voordelen van aluminium raamprofielen.

Weinig onderhoud

In tegenstelling tot houten ramen die een regelmatig onderhoud nodig hebben, vereisen aluminium ramen weinig werk. Ze zijn makkelijk schoon te maken en moeten nooit geverfd worden. Ze behouden hun uitstraling voor vele jaren zonder dat er iets moet aan gedaan worden.

Weerbestendigheid

Ramen lijden onder weersomstandigheden zoals wind, regen, hitte en meer. In tegenstelling tot andere materialen zal aluminium niet gaan krimpen, uitzetten of kromtrekken. Hoe koud of hoe warm het weer ook is, aluminium ramen blijven hun uiterlijk behouden.

Milieuvriendelijk

Van zodra uw aluminium ramen aan vervanging toe zijn, kunnen deze worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Dit verlaagt de ecologische impact van de materialen op het milieu.

Moderne uitstraling

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen. Hierdoor passen ze in alle soorten woningen. Of u nu een moderne uitstraling wilt of gewoon goede ramen voor uw klassieke woning.

Isolerend vermogen

Woningen moeten tegenwoordig goed geïsoleerd worden. Niet alleen is het verplicht, maar het is ook interessant voor uw energiefactuur. De ramen kunnen worden voorzien van een thermische onderbreking waardoor het isolerend vermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Hierdoor houdt u uw woning gemakkelijker op de juiste temperatuur zonder veel te moeten stoken.

Meer weten over de voordelen van aluminium ramen? Neem contact op met EP Ramen en Deuren.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page