top of page
  • EP Ramen en Deuren

Renovatiepremies voor ramen en deurenHoe zit het juist met renovatiepremies voor ramen en deuren tegenwoordig, waarmee rekening houden?

Tegenwoordig kunnen huiseigenaren profiteren van renovatiepremies voor ramen en deuren, wat zorgt voor een nieuwe uitstraling van hun woning en een lagere energiefactuur. Daarnaast kunnen de kosten van deze investering ook nog eens worden beperkt met verschillende premies die beschikbaar zijn in 2024. Hieronder vind je meer informatie over de premiebedragen, voorwaarden en aanvraagprocedures.


  1. Mijn VerbouwPremie: Als je isolerende deuren en/of ramen laat plaatsen, kun je de kosten van deze energiebesparende investering verlagen met behulp van de Mijn VerbouwPremie. Deze premie kan worden aangevraagd als je je woning renoveert en het werk laat uitvoeren door een professionele aannemer. Enkele belangrijke voorwaarden zijn onder andere dat de factuur niet ouder mag zijn dan 2 jaar op het moment van de premie-aanvraag en dat het gebouw minstens 15 jaar oud moet zijn en niet gesloopt en opnieuw gebouwd mag zijn. Daarnaast zijn er verschillende premiebedragen waar je recht op kunt hebben, afhankelijk van het type gebouw, de aanvrager en andere factoren.

  2. Totaalrenovatiebonus: Als je nieuw hoogrendementsglas combineert met minstens 2 andere energiebesparende maatregelen en de eerste maatregel voor eind 2020 is uitgevoerd, kom je in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus. Deze bonus wordt bovenop de Mijn VerbouwPremie voor individuele renovaties gegeven. Hoe meer energiebesparende maatregelen je binnen 5 jaar laat uitvoeren, hoe hoger het bedrag van de bonus. Verschillende maatregelen komen in aanmerking, zoals dak- of zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, vloer- of kelderisolatie, hoogrendementsbeglazing, zonneboilers, warmtepompen en ventilatiesystemen.

  3. EPC-labelpremie: Voor energiebesparende werken zoals nieuwe ramen en deuren kun je de EPC-labelpremie aanvragen. Je komt in aanmerking voor deze premie als je na je energetische renovatie een hoger energielabel op je EPC-attest behaalt dan daarvoor. Vanaf 1 januari 2025 wordt de EPC-labelpremie onderdeel van de Mijn VerbouwPremie. Om deze premie aan te vragen, moet je de activatie en uitbetaling van de EPC-labelpremie volgen op de website van Fluvius.

  4. Verlaagd btw-tarief: Als je woning minstens 10 jaar oud is en je deze niet of slechts gedeeltelijk voor beroepsdoeleinden gebruikt, kun je naast de premies voor ramen en deuren ook profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit geldt zowel voor materiaal- als arbeidskosten.

  5. Extra premies voor ramen en deuren: Naast de bovenstaande subsidies zijn er nog twee andere premies mogelijk, namelijk de huur- en isolatiepremie voor glas, die beschikbaar is voor prioritaire doelgroepen die in slecht geïsoleerde huurwoningen wonen, en de burenpremie voor een collectief renovatieproject, die beschikbaar is voor eigenaren die deelnemen aan een collectief renovatieproject met minstens 9 anderen.

Het loont meestal niet om zelf nieuwe ramen en deuren te plaatsen, omdat dit risico's met zich meebrengt en je mogelijk premies misloopt. Dankzij de subsidies en financiële voordelen is het samenwerken met een vakman vaak nauwelijks duurder. Neem contact op met EP Ramen en deuren voor meer informatie of een offerte op maat.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page