top of page
  • EP Ramen en Deuren

Maatwerk in aluminium ramen

Solide aluminium ramen met een verfijnde look

Wanneer u nieuwe ramen laat installeren, speelt niet alleen de functionaliteit een rol. Het verbeteren van de isolatie en het verhogen van de inbraakveiligheid is vaak een reden om voor nieuwe ramen te kiezen. Tegelijkertijd is het ook niet onbelangrijk dat uw ramen er mooi uitzien. In deze blog maakt u kennis met de verschillende mogelijkheden voor de afwerking.

Zwarte aluminium ramen

Een palet aan kleuren beschikbaar voor uw aluminium ramen

De aanblik van uw ramen en deuren is vaak erg bepalend voor de uitstraling van uw woning. Besteed daarom de nodige aandacht aan het kiezen van de juiste kleur. Uw aluminium profielen zijn in maar liefst 400 prachtige kleuren te verkrijgen. Houdt u van een subtiele kleur of kiest u liever voor wat meer contrasterende en opvallende kleuren? Belangrijk hierbij is dat uw ramen een mooi geheel vormen met de rest van uw woning. Van landelijk en klassiek tot modern en eigentijds, per woningtype kiest u de kleur en de afwerking die het beste hierbij past.


Gepoedercoate of geanodiseerde aluminium profielen

Naast het kiezen van de kleur heeft u ook de keuze uit diverse afwerkingen. Er zijn verschillende methoden voor het kleuren van uw aluminium profielen. Een poedercoating heeft als resultaat een strakke, hoogglanzende of matte verflaag. Bij anodisatie dringen met behulp van een chemisch procedé de kleurpigmenten tot diep in het aluminium door. Dit heeft als resultaat dat met het kleurbad de natuurlijke structuur en uitstraling van het aluminium behouden blijft.


Kiezen voor een passende afwerking binnen

Bij het uitzoeken van de coating voor uw profielen is het mogelijk de keuze voor bicolor profielen te maken en daarmee voor een afwijkende kleur aan de binnenkant. Ook bestaan er verschillende designafwerkingen, met als resultaat een warme uitstraling. Wilt u graag een natuurlijke houtlook realiseren voor uw aluminium ramen? De varianten Meranti of MDF zorgen voor het nodige design. Bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een offerte of afspraak.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page